10 Vinkkiä lainan hakemiseen

Jaa

Hyvään tarkoitukseen hankittava laina voi auttaa tavoitteiden saavuttamisessa. Esimerkiksi auton tai kodin ostaminen ei monelta onnistu ilman suurempaa lainaa. Vähän pienempi laina voi auttaa esimerkiksi remontin iskiessä tai uuden jääkaapin ostamisessa. Yleinen nyrkkisääntö lainaa haettaessa on se, ettei lainaa kannata ottaa huvin vuoksi esimerkiksi bilettämistä tai uhkapelejä varten. Mieti aina, miten suuren lainan taloutesi kestää, ja miten nopeasti pystyt maksamaan lainan takaisin. Lue alta meidän 10 vinkkiä lainan ottamiseen. Vippio.fi tarjoaa myös lisää lainaamiseen liittyviä vinkkejä – klikkaa artikkeleja sivun yläosasta.

10 vinkkiä lainan ottamiseen

  1. Vaikka lainaa on nykyään helppo ja nopea hakea netistä, vältä silti impulssilainan ottamista heräteostosten maksamiseksi tai juhlimista varten. Pohdi lainaa pari päivää ennen lainan ottamista – tarvitsetko lainaa oikeasti?
  2. Jos tarvitset vain pienen lainan, on uusille asiakkaille tarjolla useita ilmaisia lainoja. Olemme tänne Vippio.fi -lainapalveluun keränneet kaikki tarvittavat tiedot ilmaisista ensilainoista, voit lukea lisää niistä täältä.
  3. Jos otat pikavipin tai muun pienen lainan, pyri aina maksamaan laina takaisin ajallaan. Laina-ajan pidentäminen tuo yleensä monen kympin lisälaskun.
  4. Jos otat vipin tai muun lainan, on sinun varmistettava, että pystyt maksamaan lainan varmasti takaisin. Jos olet juuri jäämässä työttömäksi ei lainaa kannata ottaa.
  5. Istu alas ja laske yhteen kaikki tulosi ja menosi. Laske näiden perusteella, miten paljon sinulla on varaa maksaa lainanlyhennyksiä kuukaudessa, siten että pystyt vielä maksamaan kaikki muut laskusi.
  6. Älä ota pikavippiä, jotta voisit maksaa sillä pois edellisen lainasi.
  7. Jos sinulla on useita pieniä lainoja tai luottokorttivelkoja maksamatta, tällöin kannattaa harkita yhden suuremman lainan ottamista, jolla voit yhdistää useat pienet lainat yhdeksi isommaksi lainaksi.
  8. Lainarahalla eläminen ei ole pidemmän päälle järkevää. Jos yrität pitää yllä mukavaa elintasoa lainarahalla, tulet ennemmin tai myöhemmin ajautumaan vaikeuksiin. Jos tulosi eivät riitä normaaliin elämiseen, on parempi miettiä hyviä säästökohteita kuin ottaa lainaa.
  9. Älä ota lainaa rahapelejä, alkoholia tai juhlimista varten. Älä myöskään ikinä ota pikavippiä netistä kännissä – kadut sitä seuraavana päivänä.
  10. Viimeinen vinkki: mieti, tarvitsetko lainaa todella, vai voisitko mieluummin säästää uutta ostosta varten? Rahan säästämiseen pitäisi kulua maksimissaan yhtä paljon aikaa kuin lainan takaisinmaksuun. Ostosten tekeminen omilla säästöillä on myös vähemmän stressaava vaihtoehto. Vältyt näin myös lainan koroilta.