Autolaina

Jaa

Vai, että uusi auto pitäisi ostaa tai vanha päivittää uuteen? Jos olet autolainaa vailla, lue tärkeimmät tiedot autolainoista tästä alempaa.

Autolainaa on sadoilla tuhansilla meistä. Autolaina on yksi yleisimpiä lainoja, mitä suomalaiset ottavat – uusi auto kun harvemmin ostetaan käteisellä.

Löydä halvin autolaina ja säästä satasia

Autolainaa on tarjolla montaa erilaista ja autolainoja tarjoavia pankkeja ja yrityksiä on kymmeniä. Kun olet hakemassa autorahoitusta uutta autoasia varten, muista aina vertailla autolainojen korkoja, avausmaksuja ja muita kuluja ennen kuin laitat hakemuksen vetämään. Autolainojen korkojen vertaileminen on helpoin tapa säästää lainan korkokuluissa.

Nopein tapa vertailla useiden lainanantajien tarjouksia on pyytää tarjous lainanvälittäjän kautta. Esimerkiksi Etua.fi on yksi Suomen parhaita lainanvälittäjiä.

Halvimman autolainan löytäminen ei aina ole suuren tarjonnan takia helppoa. Olemme tämän sivun yläosaan listanneet muutamia vaihtoehtoja. Tutustu ensin niihin tarjouksiin.

Autolainan hakeminen netistä on helppoa

Moni hakee nykyään autolainaa suoraan netistä. Autolainan hakeminen nettihakemuksella on helppoa ja nopeaa eikä sinun tarvitse lähteä pankkiin neuvottelemaan lainasta.

Voit hakea autolainaa netistä kymmenistä eri yrityksistä – olemme listanneet sivun yläosaa näin muutamia.

Voidaanko autolainaa myöntää luottotiedottomalle?

Yleensä luottotiedottoman on lähes mahdoton saada mitään lainaa netistä. Jos tarvitset autolainaa maksuhäiriöistä huolimatta, suosittelemme käymään pankissa henkilökohtaisella vierailulla. Henkilökohtaisessa tapaamisessa voitte virkailijan kanssa neuvotella tilanteestasi tarkemmin.

Autolaina ilman vakuuksia – käytetyille autoille

Käytetyn auton ostoon otetaan usein vakuudetonta lainaa, eli ostettavaa autoa ei aseteta lainan vakuudeksi. Mitään tiukkaa rajaa auton iälle tai hinnalle on vaikea antaa, mutta nyrkkisääntönä on, että yli 10 vuotta vanhat autot eivät kelpaa autolainan vakuudeksi, jolloin ainoa vaihtoehto on vakuudeton autolaina.

Autolaina ilman vakuuksia on usein vakuudellista lainaa hieman kalliimpi, mutta vakuudettoman autolainan hyötyjä ovat helpompi hakeminen (vakuuksista täytyy usein täyttää lomakkeet) sekä lainan joustavampi käyttö.

Vakuudeton autolaina on usein ainoa vaihtoehto vanhojen tai rekisteröimättömien autojen ostoon. Vakuudetonta autolainaa voi ottaa myös esimerkiksi auton kunnostamiseen.

Vakuudettomien autolainojen hinnat vaihtelevat paljon. Vertailemalla lainojen hintoja voit säästää satoja euroja lainan kokonaiskustannuksissa. Suosittelemme kilpailuttamaan lainatarjoukset Etua.fi:n kautta – Etua kilpailuttaa lainat aina 50 000 euroon saakka ja löydät aina halvimman tarjouksen.

Autolaina vakuudella – uusille ja hyväkuntoisille autoille

Uuden tai hyväkuntoisen käytetyn auton ostoon kannattaa ottaa vakuudellinen autolaina. Auton asettaminen lainan vakuudeksi takaa yleensä hieman pienemmän koron lainalle ja lainaa on helpompi saada, kun lainalle on vakuus.

Lainan suuruus riippuu aina monesta tekijästä. Myönnettävän autolainan suuruuteen vaikuttavat esimerkiksi:

  • Vakuuksien arvo
  • Taloudellinen tilanteesi (tulot ja menot)
  • Onko sinulla vakituinen työpaikka
  • Pankki/yritys, josta lainaa olet hakemassa