Kulutusluotto

Jaa

Verkossa toimivat lainanantajat sekä tavalliset pankit tarjoavat monia erilaisia lainoja. On pikavippi, joustoluotto, pikalaina, remonttilaina, matkalaina, vippi, limiittilaina ja tililuotto. Vaikka eri lainoilla on erilaiset nimet ja niiden suuruus ja maksuaika vaihtelevat, ovat kaikki nämä lainat kulutusluottoja.

Kulutusluotto on mikä tahansa vakuudeton tai vakuudellinen laina, joka myönnetään kulutustarkoitukseen. Yleensä verkosta haettava kulutusluotto on suuruudeltaan 500 – 5000 euroa, myöntävät monet pankit ja lainanantajat kulutusluottoa jopa yli 50 000 euroa. Kulutusluoton maksuaika vaihtelee myös paljon lainanantajan ehtojen ja kulutusluoton suuruuden mukaan. Tyypillinen maksuaika kulutusluotoilla on 1-5 vuotta. Kulutusluotto on hyvä vaihtoehto erilaisiin rahantarpeisiin, kuten esimerkiksi remonttiin, kodinkoneiden ostoon tai esimerkiksi vanhojen pienten pikavippien yhdistämiseen.

Hakiessasi kulutusluottoa lainanantaja tarkistaa usein tulosi sekä mahdolliset maksuhäiriömerkinnät. Kulutusluottoa ei myönnetä maksuhäiriöiselle henkilölle käytännössä ikinä. Suuren kulutusluoton saaminen edellyttää, että sinulla on oltava säännöllisiä tuloja. Pieniä kulutusluottoja voidaan myöntää 18-vuotiaalle, mutta osa lainanantajista vaatii jopa 25 vuoden ikää, jotta kulutusluotto voidaan henkilölle myöntää.

Kulutusluotoissa jopa tuhansien eurojen erot

Kulutusluottojen hinnoissa on valtavat erot eri lainantarjoajien välillä. Et varmasti halua maksaa kulutusluotostasi liikaa?

Erot kulutusluottojen hinnoissa voivat nousta jopa tuhansiin euroihin, kun puhutaan yli 10 000 euron lainoista. Netissä lainaa tarjoavat kymmenet eri yritykset, joten joukkoon mahtuu hyviä ja huonoja lainatarjouksia. Parhaat lainat löydät helpoiten vertailemalla eri kulutusluottojen kuluja kulutusluottovertailuiden avulla.

Kulutusluotto ilman vakuuksia

Kulutusluotto myönnetään usein ilman vakuuksia tai takaajaa. Tämä tarkoittaa, ettei kulutusluoton vakuudeksi tarvitse laittaa ostettavaa asiaa, kuten esimerkiksi autolainaa haettaessa on laitettava ostettava auto lainan takuuksi. Vakuudeton kulutusluotto on yleensä suuruudeltaan muutamasta satasesta jopa 50 000 € saakka. Vakuudeton kulutusluotto sopii siis hyvin monenlaiseen rahantarpeeseen.

Mihin kulutusluoton voi käyttää?

Kulutusluotolla voidaan kattaa hyvin erilaisia lainantarpeita tilanteesta riippuen. Yleisiä kulutusluoton käyttökohteita ovat esimerkiksi käytetyn auton ostaminen, huonekalut, kodinkoneet, remontti tai ylioppilasjuhlien järjestäminen. Mikä sitten onkaan lainasi käyttökohde, useita erilaisia lainavaihtoehtoja on tarjolla runsaasti netissä. Ennen kuin otat lainaa, vertaile muutaman lainantarjoajan hintoja, jottet maksaisi lainastasi liikaa.

Kulutusluotto heti tilille

Se, miten nopeasti saat kulutusluoton tilille, riippuu kulutusluoton suuruudesta ja lainanantajasta. Pieni kulutusluotto voidaan maksaa tilille jopa muutaman minuutin kuluessa lainahakemuksen täyttämisestä. Suuri kulutusluotto vie yleensä enemmän aikaa, mutta kaikki lainat maksetaan tilille tyypillisesti 1-5 arkipäivän aikana.

Jos haluat saada kulutusluoton heti tilille, muista tarkistaa ainakin, miten nopeasti lainanantaja suorittaa lainan maksamisen, ja käytätkö lainanantajan kanssa samaa pankkia. Jos käytät lainanantajan kanssa samaa pankkia, esimerkiksi Nordeaa, siirtyy kulutusluotto tilillesi nopeammin, sillä raha siirtyy nopeammin saman pankin sisällä kuin esimerkiksi Nordeasta Säästöpankkiin. Voit lukea lisää vinkkejä lainan nopeaan saamiseen tästä.

Kulutusluotto helposti

Kulutusluottoa on nykypäivänä todella helppo hakea netistä. Erisuuruisia kulutusluottoja tarjoaa netissä jo kymmenet eri lainanantajat ja pankit. Kulutusluottojen korko, avausmaksu ja lainaehdot vaihtelevat todella paljon eri lainanantajien välillä. Juuri tästä syystä lainan kustannuksia kannattaa aina vertailla ennen kulutusluoton ottamista. Olemme tänne Vippio.fi-lainapalveluun valinneet luotettavia suomalaisia lainanantajia. Valitse sivun ylälaidasta itsellesi sopivin kulutusluotto.