Lainojen yhdistäminen

Jaa

Maksatko kuukausittain korkoa ja kuluja useista vipeistä, kulutusluotoista, pikalainoista ja luottokorteista? Jos sinulla on samanaikaisesti useita pikavippejä ja muita pieniä lainoja, joudut maksamaan turhaan kulut näistä kaikista. Nyt sinulla on hyvä mahdollisuus säästää jopa satoja euroja kuukaudessa, jos yhdistät lainat yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Pienten lainojen yhdistäminen on yleensä järkevä ratkaisu aina, kun sinulla on useampi pieni laina. Olemme tänne Vippio.fi-lainapalveluun keränneet kaiken tarvittavan tiedon lainojen yhdistämisestä. Alempaa tältä sivulta voit lukea, miten lainojen yhdistäminen käytännössä toimii.

Lainojen yhdistäminen säästää rahaa

Mikäli sinulla on maksettavana useita erillisiä pikavippejä, kulutusluottoja tai luottokorttivelkoja, joudut maksamaan niistä kaikista erikseen koron, laskutuslisän, tilinhoitomaksun ja muut mahdolliset maksut. Lainojen yhdistäminen voi tällaisessa tilanteessa säästää sinulta jopa satoja euroja lainojen kustannuksissa.

Otetaan lyhyt esimerkki, miten paljon voit säästää lainakuluissa, jos yhdistät pikavipit yhdeksi isommaksi lainaksi: 300 euron pikavipissä kustannukset voivat olla esimerkiksi 50 euroa. Jos sinulla on yhteensä 10 kappaletta erilaisia vippejä, joiden summa siis on yhteensä 3000 euroa, niiden kulut yhteensä voivat olla jopa 500 €. Yhdistämällä lainat yhdeksi, voit säästää siis paljon rahaa.

Miten yhdistän lainat?

Lainojen yhdistäminen ei ole olenkaan vaikeaa. Seuraa näitä ohjeita ja yhdistä lainat yhdeksi isommaksi lainaksi:

  1. Laske ensiksi yhteen kaikki nykyiset velat, pikavipit ja luottokorttivelat, joita sinulla on maksettavana. On tärkeä laskea ensin yhteen kaikki nykyiset velkasi, jotta tiedät, miten suuren lainan tarvitset.
  2. Laske myös yhteen, miten paljon sinulla kuluu rahaa nykyisten lainojen maksamiseen. Kun tiedät, miten paljon maksat kuluja nykyisistä lainoistasi, uutta yhdistelylainaa valitessasi voit helpommin laskea, miten paljon rahaa säästyy.
  3. Mieti, miten pitkän takaisinmaksuajan tarvitset uudelle lainalle. Lainojen takaisinmaksuaika vaihtelee muutamasta kuukaudesta jopa 15 vuoteen. Turhan pitkää laina-aikaa ei kuitenkaan kannatta valita, sillä pidemmässä lainassa on enemmän korkokuluja.
  4. Hae uutta lainaa valitsemastasi pankista tai lainanantajalta. Me täällä Vippio.fissä suosittelemme valitsemaan Etua.fi –lainapalvelun, joka kilpailuttaa lainahakemuksen puolestasi, jolloin saat aina parhaan lainatarjouksen.
  5. Kun olet saanut uuden lainan tilillesi, maksa välittömästi vanhat lainasi pois.

Missä tilanteissa lainojen yhdistäminen on kannattavaa?

Lainojen yhdistäminen on järkevää silloin, kun sinulla on vähintään kaksi korkeakorkoista lainaa, pikavippiä tai luottokorttivelkaa. Lainojen yhdistäminen on siis periaatteessa kannattavaa aina, kun maksat samanaikaisesti pois useita erillisiä lainoja. Lainojen yhdistäminen on suositeltavaa kaikille velkakierteeseen joutuneille ja kaikille, jotka haluavat säästää lainakuluissa. Jos olet joutunut velkakierteeseen, yhdistä lainat jo tänään, sillä velkakierteeseen joutuneella henkilöllä voi olla jopa kymmeniä erilaisia lainoja samanaikaisesti. Useiden erillisten lainojen yhdistäminen yhdeksi isommaksi lainaksi säästää selvää rahaa, sillä isoimmissa yhdistelylainoissa on lähes aina pienemmät korot ja muut kulut verrattuna esimerkiksi pikavippeihin.

Yhdistä lainat ainakin näissä tilanteissa:

  • Yhdistä lainat yhdeksi isommaksi lainaksi, jos sinulla on enemmän kuin kaksi pientä kallista lainaa.
  • Sinulla on useita erillisiä luottokorttivelkoja, joiden takaisinmaksu tuntuu vaikealta. Luottokortin omistaminen on kätevää, sillä luottokortilla voi maksaa ostoksia luotolla ja maksaa ne pois vasta myöhemmin. Luottokortin helppo käyttäminen tuo kuitenkin monille ongelmia, kun luottokorttilaskua ei pystykään maksamaan takaisin eräpäivään mennessä. Jos sinusta tuntuu, että luottokorttivelkojen määrä alkaa lähteä käsistä, kannattaa harkita luottokorttivelkojen yhdistämistä yhdeksi isommaksi lainaksi, jossa on pienempi korko.
  • Monet lainaavat rahapulan iskiessä rahaa myös perheeltä ja ystäviltä. Rahan lainaaminen kaverilta tai perheenjäseneltä voi pilata hyvän ystävyyssuhteen, jos lainaa ei pysty maksamaan takaisin ajallaan. Jos sinä olet joutunut sellaiseen tilanteeseen, että olet velkaa satoja tai tuhansia euroja ystävillesi tai perheellesi, on siinä tapauksessa todella suositeltavaa, että otat pankista tai esimerkiksi Etua.fi –lainapalvelun kautta isomman lainan, jolla maksat velat pois perheellesi sekä ystävillesi.

Miksi pieni laina on kalliimpi kuin iso laina?

Aina lainaa hakiessa kannattaa muista, että lainan myöntäminen on riski pankille tai lainanantajalle ja lainanantajan täytyy saada riskille myös tuottoa. Lainan ottanut henkilö ei aina pysty syystä tai toisesta maksamaan ottamaansa lainaa takaisin, jolloin pankki ei välttämättä saa rahojaan takaisin lainkaan tai rahat maksetaan takaisin myöhässä, jolloin pankille aiheutuu lisäkuluja. Lisäksi kannattaa muistaa, että lainan myöntäminen aiheuttaa lainanantajalle työtä, kun tarvittavat lomakkeet ja tiedot pitää täyttää. Näistä syistä lainasta pitää maksaa korkoa ja muita kuluja.

Pienet lainat aiheuttavat lainanantajille enemmän työtä isompiin lainoihin verrattuna. Pieni laina otetaan myös usein äkillisempään tarpeeseen, jolloin myös luottotappioiden riski on suurempi. Lisäksi on tärkeä pitää mielessä myös se, että pieni laina maksetaan tilille usein salaman nopeasti ja joskus myös viikonloppuisin tai myöhään illalla. Nopeasta palvelusta tai rahojen siirrosta viikonloppuna aiheutuu lainanantajalle enemmän kuluja, jolloin myös lainan hinta on suhteessa korkeampi.

Näiden seikkojen perusteella voidaan todeta, että pienissä lainoissa on usein kalliimpi korko ja muut kustannukset. Juuri tästä syystä pienten lainojen yhdistäminen tulee usein halvemmaksi, sillä yhdistämällä lainat, lainoista maksettava keskimääräinen korko laskee ja maksat lyhennystä ainoastaan yhdestä lainasta, jolloin et turhaan maksa ylimääräisiä tilinhoitomaksuja, laskutuslisiä tai muita maksuja kaikista pienistä lainoista erikseen.

Yhdistä lainat jo tänään ja voit säästää lainakuluissa jopa satoja euroja.