Usein kysyttyä

Jaa

Miten nopeasti saan lainapäätöksen?

Suurin osa lainanantajista ilmoittaa tiedon lainahakemuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä suoraan tietokoneen näytölle samalla sekunnilla, kun lähetät hakemuksen.

Miten nopeasti laina on tilillä?

Jos käytät lainanantajan kanssa samaa pankkia, voit saada rahat tilillesi parissa minuutissa lainahakemuksen hyväksymisen jälkeen. Parhaimmillaan aikaa kuluu alle 10 minuuttia siitä, kun aloitat hakemuksen täyttämisen siihen, kun rahat on jo tuhlattu! Saat kuitenkin lainaa heti tilille vain silloin, kun käytät lainanantajan kanssa samaa pankkia ja haet lainaa yrityksen aukioloaikoina. Muussa tapauksessa rahat siirtyvät tilillesi seuraavana arkipäivänä.
Tästä voit lukea lisää, miten saat lainaa heti tilille.

Miten nopeasti laina pitää maksaa takaisin?

Pikavippien takaisinmaksuaika on lyhyt. Tyypillisesti vippi pitää maksaa takaisin 30–90 päivässä. Lopullinen takaisinmaksuaika riippuu kuitenkin siitä, minkä yrityksen valitset. Lyhimmillään maksuaika voi olla 7 päivää ja suuremmissa lainoissa maksuaikaa saa usean vuoden.

Miten maksan lainan takaisin?

Saat yleensä laskun joko postitse tai suoraan sähköpostiisi. Laskusta löydät tarkat maksutiedot.

Miten paljon voin lainata, jos otan vipin?

Vippi on suuruudeltaan yleensä 50 – 1000 €. Suurempiakin lainoja on, mutta niitä kutsutaan yleensä nimellä kulutusluotto.

Kuka voi saada lainaa?

Useimpien lainojen vähimmäisikä on 18-21 vuotta. Hakijan täytyy usein olla suomalainen tai hänellä pitää olla vakituinen osoite Suomessa. Pieniin lainoihin ei vaadita tiettyä tulorajaa, mutta suurempien lainojen ehtona ovat yleensä säännölliset tulot. Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä tai erääntyneitä lainoja samassa yrityksessä.

Saako lainaa, jos on maksuhäiriömerkintä?

Yleensä ei. Maksuhäiriömerkintä tekee lainan saamisesta todella vaikeaa. Jos maksuhäiriömerkinnät ovat vanhoja (yli 2 vuotta), voi tällöin saada lainaa.

Miksi vipeissä on niin korkea korko?

Vippi maksetaan tilille hyvin nopeasti ja lainaa on suhteellisen helppo saada. Nopeasta palvelusta pitää maksaa vähän enemmän. Kuten sanottua, vippi on helppo saada ja vippi voidaan myöntää esimerkiksi myös työttömälle. Tämä lisää luottotappioiden riskejä, jos ihmiset eivät pysty maksamaan vippiä takaisin. Korkeampi riski tarkoittaa myös isompaa korkoa.
Todellisuudessa vippien korot eivät ole enää niin suuria kuin aikaisemmin. Tyypillisesti 300 € laina 30 päivän maksuajalla maksaa noin 15 – 25 €.