Lainaa viikonloppuna

Jaa

Pikkurahan tarve ei katso viikonpäivää. Yllättäviä menoja voi tulla vastaan niin keskellä viikkoa, kuin myös viikonlopun vietossa. Tällöin saatat tarvita lainaa viikonloppuna. Tavalliset pankit sulkevat ovensa viikonlopuksi, mutta se ei tarkoita sitä, ettei lainaa voisi saada viikonloppuna. Useat verkossa toimivat lainanantajat suorittavat rahansiirtoja myös lauantaisin ja sunnuntaisin ja myös myöhään iltaisin.

Helpoin tapa saada lainaa pankkien ollessa kiinni on ottaa pikavippi viikonloppuna. Pikavippi on mahdollista saada viikonloppuna esimerkiksi Ferratumilta, joka suorittaa maksut viikon jokaisena päivänä. Jotta voit saada lainaa viikonloppuna, täytyy yhden ehdon täyttyä: sinun täytyy käyttää lainanantajan kanssa samaa pankkia. Pikavippi siirtyy tilillesi viikonloppuna siis vain silloin, jos sekä sinä että lainanantaja käyttävät esimerkiksi Nordeaa tai vaikkapa Osuuspankkia. Esimerkiksi Ferratum maksaa lainan viikonloppuisin lähes kaikkien pankkien tileille, joten se on hyvä valinta lähes kaikille viikonloppulainaajille.

Näin saat lainaa viikonloppuna

  1. Tarkista yrityksen aukioloajat! Et voi saada pikavippiä viikonloppuna, jos kyseinen lainanantaja ei ole avoinna viikonloppuisin.
  2. Tarkista, maksaako yritys lainan tilille viikonloppuna. Tämän tiedon löydät yrityksen verkkosivuilta. Vippio.fi-lainapalvelussa esiteltävistä yrityksistä ainakin Ferratum ja OK Money myöntävät lainaa viikonloppuna.
  3. Varmista, että käytät lainanantajan kanssa samaa pankkia. Jotta voit saada lainaa viikonloppuna, täytyy sinun käyttää lainafirman kanssa saman pankin tiliä. Saman pankin sisällä raha liikkuu myös viikonloppuisin, mutta pankista toiseen siirrettäessä voi lainan saaminen venyä seuraavaan arkipäivään.
  4. Suurin osa isommista lainanantajista käyttävät Nordean, Osuuspankin ja Säästöpankin tilejä. Jos sinulla on tili esimerkiksi POP Pankissa tai Ålandsbankenissa, voi lainan saaminen viikonloppuna olla hieman vaikeampaa, sillä vain suurimmat lainanantajat käyttävät myös pienempiä pankkeja. Tarkista siis yrityksen verkkosivuilta, mitä pankkeja he käyttävät.

Ota nämä huomioon, kun haet lainaa viikonloppuna

  • Älä ota lainaa juhlimista varten. Voi kuulostaa houkuttelevalta vaihtoehdolta ottaa parinsadan pikavippi viikonlopun ryyppyreissua tai mökkiviikonloppua varten, mutta baarilaskun maksaminen lainarahalla ei yleensä ole kovin fiksu ratkaisu.
  • Vältä lainan ottamista hetken mielijohteesta. Viikonloppuisin on aikaa kierrellä shoppailemassa ja rahaa kuluu arkipäiviin verrattuna usein yllättävän paljon. Alennusmyyntien löytöjä ei silti ole järkevää maksaa lainarahalla.
  • Älä ikinä ota lainaa rahapelejä tai vedonlyöntiä varten. Viikonloppuisin moni hakee jännitystä nettikasinoilta ja pokerihuoneilta. Jos pelitilin saldo pääsee livahtamaan nollaan, kannattaa pelitiliä täydentää vasta seuraavana palkkapäivänä, ei pikavipillä.
  • Ota lainaa aina harkitusti, myös viikonloppuna. Pieni laina voi auttaa yllättävien menojen kanssa, jos esimerkiksi jääkaappi hajoaa juuri ennen juhlia. Aina, kun otat lainaa viikonloppuna, mieti miten nopeasti pystyt maksaa lainan takaisin, ja miten suuren lainan taloutesi kestää.